Kanel bullar,
Ingredienser
150 gram | margarin |
5 dl | mjölk |
50 gram | jäst |
1,5 dl | strösocker |
0,5 tsk | salt |
2 tsk | kardemumma (frivilligt) |
13 dl | vetemjöl |
Fyllning | |
100 gram | margarin |
4 msk | kanel |
Gör så här
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll degvätskan i skålen och rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt socker, salt, ev kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen ca 4 minuter tills den blir smidig och släpper degskålen. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med bakduk, i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till två avlånga kakor. Bred på margarinet. Strö över sockret och kanelen. Rulla ihop.
- Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa övertäckta med bakduk, ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6-8 minuter.
Kommentarer
Trackback