Desiré bullar,
Ingredienser
Deg: | |
150 gram | margarin |
5 dl | mjölk |
1,5 dl | strösocker |
0,5 tsk | salt |
1 msk | kardemumma |
1,4 liter | Vetemjöl, spara cirka 1 dl till utbakningen |
Fyllning: | |
150 gram | rumstempererat smör/margarin |
1 dl | strösocker |
2 msk | kanel |
2 msk | vaniljsocker |
Garnering: | |
1 st | vispat ägg |
4 dl | pärlsocker |
Gör så här
- Smält maraginet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med degspadet.
- Tillsätt socker, salt och kardemumma. Häll i mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i bunken tills den känns smidig, låt jäsa i 30 min övertäckt med bakduk.
- Knåda degen smidig på mjölat bord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop degen till en rulle.
- Skär rullen till ca 12 bitar och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna och stö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Kommentarer
Postat av: Josefin
Whoho!!.. Nu ska jag baka bullar kan jag säga :)
Postat av: Josefin
Men, det där är väll inte Desiré bullar?
Det är ju med vanligtgrädde fyllning
Trackback