Äppelmuffins,
Ingredienser: Ugn: 200 grader.
Antal: ca 20 stycken
125 gram margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vanillinsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk/grädde
Garnering:
1 äpple
1 tsk kanel
1 msk strösocker
Så gör du:
Använd gärna ett bakplåtspapper under muffinsformarna, eftersom det kan hända att dem jäser över formarna. Använd gärna en muffinsplåt, då muffinsen lyfter sig uppåt, dem blir väldigt snygga!
Antal: ca 20 stycken
125 gram margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vanillinsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk/grädde
Garnering:
1 äpple
1 tsk kanel
1 msk strösocker
Så gör du:
- Smält matfettet. Vispa strösockret och äggen pösigt.
- Tillsätt matfettet och mjölken och vispa.
- Vispa ner vanillinsockret, bakpulvret och vetemjölet, vispa ihop allt till en jämn och slät smet.
- Skala och skär äpplet i mindre klyftor, blanda även ihop sockret och kanelen.
- Häll upp smeten i formarna som är placerade på en plåt.
- Placera en eller flera äppelklyftor i formarna och strö över kanelsockret.
- Sätt in muffinsen i mitten av ugnen och låt dem gräddas i cirka 15-20 minuter tills dem har fått en gyllenbrun färg.
Använd gärna ett bakplåtspapper under muffinsformarna, eftersom det kan hända att dem jäser över formarna. Använd gärna en muffinsplåt, då muffinsen lyfter sig uppåt, dem blir väldigt snygga!
Kommentarer
Trackback